Doua exemple de cod de atac asupra ultimei vulnerabilitati din Windows Media Player au fost publicate la doar cateva zile dupa ce Microsoft a lansat patch-ul de securitate.

Explotarile care profita de o scapare din media player au fost postate pe Web doar la doua zile dupa ce Microsoft a lansat patch-urile. Vulnerabilitate, considerata de Microsft "critica", ar putea oferi atacatorului control asupra unui computer vulnerabil.

Aparitia codurilor de exploatare este de obicei un semn ca un atac nu este departe. Microsoft a avertizat utilizatorii in momentul in care a emis patch-ul sa isi upgradeze sistemele cat mai curand.

Parte a ciclului sau lunar de lansare de patch-uri, Microsoft a lansat martea trecuta patch-ul MS06-005. Vulnerabilitatea din Windows Media Player poate compromite un sistem prin intermediul unor imagini malitioase special create.

Versiunile afectate ale Windows Media Player sunt de la 7.1 la 10. Vulnerabilitatea a fost clasificata "critica" si de French Security Incident Response Team, sau FrSIRT, care a si publicat una dintre cele doua exploatari.

Martea trecuta Microsoft a lansat sapte patch-uri de securitate, printre care si un patch "critic" pentru o vulnerabilitate in Windows Meta File in Internet Explorer. Aceasta vulnerabilitate este prezenta in IE 5.01 cu Service Pack 4 pentru Windows 2000 si IE 5.5 cu Service Pack 2 pentru Windows ME.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Macovei: Independenta energetica a Romaniei, vitala pentru securitate