Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, va extinde pana la finalul anului serviciile de internet mobil cu viteze de pana la 43,2 Mbps, disponibile deocamdata doar in Bucuresti, in alte patru orase, a declarat Dorin Odiatiu, directorul de marketing al companiei. Operatorul a lansat aceste servicii in Bucuresti in urma cu aproximativ doua luni.

El nu a oferit numele celor patru orase, deoarece in prezent serviciile sunt in teste.

In primavara acestui an, Orange a anuntat ca va investi circa 500 de milioane de euro pana in 2015 pentru dezvoltarea retelei. Aproximativ 20% din aceasta suma a fost bugetata pentru 2011, compania investind in special in dezvoltarea retelei de internet 3G.

In prezent, aproximativ 80% din populatia Romaniei are acces la reteaua de internet mobil a Orange la viteze de pana la 14,4 Mbps, a mai spus oficialul Orange in cadrul Galei Comunicatii Mobile. Conducerea Orange isi doreste ca pana la jumatatea lui 2012 sa ofere servicii de internet mobil 3G si 3G+ pentru 98% din populatia Romaniei.

Pe de alta parte, una dintre zonele care va deveni tot mai importanta in strategia de dezvoltare a Orange este acoperirea cu internet wireless.

“Ne gandim la wi-fi ca la un lucru complementar retelei noastre mobile”, a spus Odiatiu, fara a oferi mai multe detalii despre planurile companiei in acest domeniu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mugur Isarescu despre scaderea euro: Nu BNR a vandut!
Setari Cookie-uri