Furnizorul de servicii informatice Endava vrea sa angajeze 400 de persoane in urmatorii doi trei ani pentru biroul companiei din Iasi, in jur de 150 de persoane urmand sa fie recrutate in 2012.

Compania are in prezent 130 de salariati in biroul din Iasi, iar la finalul anului viitor, dupa ce vor fi angajate inca 150 de persoane, aceasta filiala Endava ar putea deveni cea mai mare locatie din Europa de Est a companiei

“Aproximativ 20% dintre viitorii angajati vor fi absolventi cu specializare in IT din cadrul universitatilor locale”, a declarat Andrei Postolache, Delivery Unit Manager Iasi, Endava.

In ultimul an furnizorul de servicii IT a inregistrat o crestere de 85% a numarului de angajati in sediul din Iasi, compania britanica fiind in prezent unul dintre primii cinci angajatori IT locali

Compania livreaza solutii IT integrate complexe, astfel printre pozitiile deschise in cadrul biroului din Iasi se numara programatori Java si .Net, software arhitecti, software testeri, dar si manageri de proiect si analisti business.

Angajatii Endava din Iasi sunt implicati in peste 20 de proiecte de dezvoltare software pentru clienti din domenii precum servicii financiare, media si servicii online, atat din Marea Britanie, cat si din Romania. Endava livreaza direct din sediul din Iasi solutii pentru 3 dintre primele 10 institutii financiare la nivel mondial, si, de asemenea, echipa Endava din Iasi este implicata in dezvoltarea portalului web pentru cel mai cunoscut club de fotbal din Premier League.

Vor sa angajeze 330 de oameni la Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi pana in iulie 2012

In afara biroului din Iasi, compania britanica este prezenta in Romania si cu birouri in Cluj-Napoca si Bucuresti, avand peste 330 de angajati la nivel national. Conducerea companiei isi doreste sa ajunga pana la jumatatea anului viitor la peste 660 de angajati in Romania. A doua cea mai mare prezenta Endava din regiune este la Chisinau, unde compania are peste 200 de salariati.

Peste 1.200 de metri patrati de spatii noi de birouri in Iasi

Incepand cu februarie 2012, Endava a inchiriat in complexul Palas inca un etaj cu o suprafata de peste 1.200 de metri patrati.

“Planul nostru pentru urmatorii 2-3 ani este sa ajungem la peste 400 de angajati in biroul din Iasi”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.

Aproximativ 4.000 de profesionisti IT in Iasi

In Iasi sunt aproximativ 4.000 de profesionisti in IT, insa doar sapte companii au peste 100 de angajati, potrivit datelor Endava Printre avantajele Iasiului pentru sustinerea dezvoltarii sectorului IT se numara universitatile locale, disponibilitatea spatiilor de birouri si infrastructura de comunicatii, care include si accesul la Internet.

“Pe plan local, vorbim despre aproximativ 1.000 de absolventi de universitate cu specializari in IT, iar acesta este de departe cel mai important avantaj pe care il are Iasiul”, a adaugat Postolache.


Endava este o companie de servicii IT infiintata in 2000. Cu peste 700 de angajati, Endava are opt sedii in Marea Britanie, Statele Unite, Romania si Republica Moldova si are o cifra anuala de afaceri de aproximativ 34 de milioane de euro.

Compania una dintre principalii furnizori de outsourcing IT din Romania, livrand solutii de business si servicii informatice in special pentru organizatii mari din Marea Britanie si Statele Unite, de la banci de retail, companii de carduri de credit si companii din domeniul telecom, la trusturi media. Printre clientii Endava se numara companii precum: IMG Worldwide, UBS, Cadbury, Banca Transilvania, BancPost, AVIVA, Aegon Life, BRD Fond de Pensii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri