Orange, cel mai mare operator de telecomunicatii de pe piata locala, va incepe sa ofere in aproximativ o saptamana servicii de internet mobil 3G cu viteze de pana la 43,2 Mbps in orasele Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Constanta. Deocamdata serviciile sunt in teste a declarat pentru wall-street.ro Vanina Ungureanu, business division manager in cadrul operatorului de telefonie mobila.

Serviciul de internet cu viteze de pana la 43,2 Mbps este disponibil in prezent doar in Bucuresti. Orange a crescut viteza la internet in Bucuresti in urma cu aproximativ doua luni.

Anuntul ca Orange va dezvolta acest serviciu in alte patru orase a fost facut saptamana trecuta de Dorin Odiatiu, directorul de marketing al companiei, insa el nu a precizat numele oraselor.

Orange va continua si in 2012 sa extinda acoperirea cu internet de pana la 43,2 Mbps, insa Vanina Ungureanu nu a spus in ce orase.

In primavara acestui an, Orange a anuntat ca va investi circa 500 de milioane de euro pana in 2015 pentru dezvoltarea retelei.

In prezent, aproximativ 80% din populatia Romaniei are acces la reteaua de internet mobil 3G a Orange la viteze de pana la 14,4 Mbps, insa conducerea companiei isi doreste ca anul viitor sa ajunga la o acoperire de 98% din populatia Romaniei.

Totodata, in ultimele luni un element tot mai important in strategia de dezvoltare a Orange este acoperirea cu internet wireless.

“Ne gandim la wi-fi ca la un lucru complementar retelei noastre mobile”, spunea in urma cu cateva zile Dorin Odiatiu.

Astfel, anul acesta compania a instalat puncte de acces wireless in Centrul Vechi al Capitalei si la stationul National Arena.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
ANCOM: traficul în rețelele telecom ar putea crește cu 50% în această perioadă
Setari Cookie-uri