Traficul de internet la metrou al Orange a crescut cu 40% in noiembrie fata de luna anterioara, cel mai mare operator local de telefonie mobila oferind de la inceputul lui noiembrie internet gratuit in toate statiile de metrou din Bucuresti, a declarat Vanina Ungureanu, business division manager in cadrul companiei de telecomunicatii.
Ea a afirmat ca luna trecuta in jur de 82.000 de clienti Orange au folosit serviciile gratuite de internet la metrou. Oferta este valabila pana la finalul acestui an.

Intrebati daca perioada de gratuitate ar putea extinsa si in 2012 oficialii companiei au spus ca “ramane de vazut”.

In legatura cu posibilitatea oferirii de internet gratuit si in alte orase, Julien Ducarroz, directorul comercial pe segmentul rezidential al operatorului, a spus “poate”, evitatand astfel un raspuns concret.

Cei care isi doresc sa foloseasca gratuit serviciile de internet cand intra la metrou, trebuie sa isi seteze pe telefon acces la internet APN "net" sau APN "wap". Pe de alta parte, consumul de internet incepe sa fie tarifat odata cu iesirea din statia de metrou. Orange ofera la metrou viteze de download de pana la 21,6 Mbps.

Campania a fost lansata pe 1 noiembrie, la cateva saptamani dupa ce RCS&RDS, cel mai mare operator de internet fix si internet, a anuntat ca utilizatorii se pot conecta gratuit timp de o ora pe zi in reteaua nationala de internet Wi-Fi a companiei.

In aceeasi perioada si Vodafone Romania a anuntat ca va oferi internet gratuit la metrou, aceasta lupta dintre operatori fiind foarte importanta pentru ca metroul bucurestean este utilizat in fiecare zi de circa 500.000 de oameni.

Practic, oferind astfel de servicii gratuite, companiile incearca mai ales sa educe utilizatorii de telefonie si astfel sa-i faca sa cumpere si servicii de internet, in cazul in care nu le folosesc inca.

Orange este cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, cu 10,18 milioane de clienti si venituri de 698 milioane de euro in primele noua luni ale anului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri