HP va construi din nou tablete cu sistemul propriu de operare, dar nu in 2012 anuntand totodata ca va “elibera” WebOS-ul de sub tutela gigantului american si il va oferi ca Open Source, astfel incat orice companie il va putea folosi pentru dispozitivele sale, sustine CEO-ul HP, Meg Whitman, informeaza playtech.ro.

WebOS a fost creat pentru a rula pe smartphone-uri si pe Tablet PC-uri sub brandul HP, linie de produse care a fost terminata odata cu plecarea fostului CEO Leo Apoheker. Intre timp, seful eBay, Meg Whitman, a preluat aceasta functie de CEO si a precizat ca acest sistem de operare nu va fi dezvoltat in continuare de HP.

Anuntul facut tinde sa ne faca sa ne gandim ca WebOS va rezista pe cont propriu. Este destul de usor sa observam de unde va veni urmatorul val de aplicatii, avand in vedere ca la aparitie a fost laudat de programatori pentru modul in care este construit.

Crearea de aplicatii pentru WebOS se aseamana cu realizarea unui website cu mult continut activ, comparata cu metoda de dezvoltare oferita de Androidsau chiar iOS de la Apple. Este nevoie mai mult de imaginatie decat de cunostinte tehnice ale unui limbaj de programare.

Foto: playtech.ro

Citeste mai multe despre WebOS si planurile HP in industria tabletelor pe site-ul playtech.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Imprimantele 3D schimba infrastructura business-ului: o noua revolutie
Setari Cookie-uri