Mai mult de jumatate dintre romanii cu varsta cuprinsa intre 16 si 74 de ani nu au folosit niciodata internetul, in timp ce mai putin de o treime dintre gospodariile din Romania au acces la o conexiune de mare viteza (broadband), cifre care plaseaza Romania pe ultima pozitie in UE, potrivit Eurostat, citat de Mediafax.
Astfel, potrivit datelor Eurostat colectate in perioada de referinta ianuarie-martie 2011, 54% dintre romanii cu varste cuprinse intre 16-74 de ani nu au utilizat niciodata internetul, cel mai ridicat procentaj din UE, fata de o medie europeana de 24%, reiese dintr-un comunicat al institutului de statistica al Comisiei Europene.

Media europeana a scazut in ultimii cinci ani cu 18 puncte procentuale, de la 42% in 2006, cand aproape trei sferturi dintre romani (74%) nu utilizasera niciodata internetul.

Pe locul al doilea urmeaza Bulgaria (46%), apoi Grecia (45%), Cipru si Portugalia (41%), respectiv Italia (39%).

Ungaria figureaza cu un procentaj de 28%, Cehia cu 24%, in timp ce in Suedia, Olanda si Danemarca doar 5-7% din populatie nu a avut contact cu spatiul virtual.

In privinta accesului la internet, Eurostat estimeaza ca 47% dintre familiile din Romania au la dispozitie o conexiune, fata de 14% in 2006, procentaj care presupune penultimul loc in UE, devansand doar Bulgaria (45%). Media UE a urcat de la 49% la 73% in ultimii cinci ani.

Totodata, numarul gospodariilor cu acces la internet de mare viteza (broadband) a urcat in Romania de la 5% la 31% in perioada analizata, cel mai scazut procentaj din Europa, in timp ce media UE a crescut de la 30% la 68%. In Olanda, Suedia si Danemarca procentajul se ridica la 94%, 91%, respectiv 90%.

Romania si Bulgaria sunt in coada UE si in privinta comertului online, numai 13% dintre utilizatorii de internet comandand produse sau servicii prin acest mediu, fata de 58% la nivelul Uniunii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri