Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata prin preluarea controlului unic asupra Flanco Retail de catre Asesoft Web, a anuntat institutia, conform Mediafax.
Flanco Retail este firma care opereaza magazinele Flanco si Flanco World, care numara 78 de unitati. Flanco Retail a preluat anul trecut activitatea Flanco International, dupa ce aceasta a intrat in insolventa in decembrie 2009 cand avea datorii de 23 de milioane de euro.

Grupul Asesoft, prin Asesoft Web si Asesoft Distribution, este prezent pe piata comercializarii cu ridicata a produselor IT, comunicatii, electronice si electrocasnice din Romania.

Asesoft Web este controlata in mod egal de Iulian Stanciu si Ghita Sebastian.

In septembrie 2010, Stanciu a anuntat intr-o conferinta ca firma va prelua un pachet de actiuni reprezentand 60% din capitalul social al Flanco Retail, iar restul de 40% sa revina celor trei banci creditoare ale Flanco International, ING, Unicredit si BRD.

Ulterior, partile au agreat o alta structura de actionariat, in urma careia Asesoft Web a preluat peste 99,9% din actiuni, tranzactie care s-a finalizat in luna iunie a acestui an. O data cu transferul actiunilor, bancile creditoare au primit 10 milioane de euro, suma mentionata in planul de reorganizare a retailerului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri