Lupta dintre gigantul software Microsoft si rivalii sai este departe de a se fi terminat. Disputa a inceput in martie 2004 cand Microsoft, cea mai mare companie software din lume, printr-o decizie a Comisiei Europene (CE), sa ofere rivalilor informatii legate de sistemul propriu de operare, informatii care in opinia CE ar duce la crearea unui mediu concurential pe piata. Ultimul episod al acestei dispute este reprezentat de o noua plangere depusa miercuri la Comisia Europeana.

Documentul a fost inaintat de Comitetul European pentru Interoperabilitatea Sistemelor (CEIS), un grup format din mai multe companii rivale Microsoft, printre care IBM, Oracle, Nokia si Sun. In plangerea depusa, CEIS acuza gigantul american de nerespectarea practicilor concurentiale, un purtator de cuvant al grupul declarand, citata de Reuters, ca Microsoft neaga posibilitatea consumatorilor de a alege liber. Acesta a adaugat ca singura modalitate de a opri comportamentul Microsft estea adoptarea unor decizii dure anti-trust impotriva companiei americane.

Pusi in fata inovatiei, raspund printr-un litigiu

Microsft a oferit 12 000 de pagini cu informatii legate de sistemele sale de operare, informatii care au fost catalogate de catre CE si competitorii sai ca fiind total nefolositoare. Comisia Europeana a amenintat compania americana cu plata unei amenzi zilnice de 2 milioane de euro pana in momentul respectarii deciziei initiale.

Microsoft a oferit imediat un raspuns plangerii depuse de CEIS printr-un comunicat oficial, citat de Reuters. Ne asteptam la o astfel de reactie avand in vedere lansarea unor noi produse care vin in beneficiul consumatorilor, in special inovatiile tehnologice ale Office 12 si Windows Vista. Microsoft a adaugat ca rivalii sa doresc sa se foloseasca de decizia Comisiei Europene pentru a obtine un avantaj economic, neavand alte solutii de a raspunde inovatiilor tehnologice proprii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri