Dupa ce Apple a introdus tehnologia ultrarapida pe ultimele sale dispozitive, Intel a hotarat sa integreze interfata Thunderbolt pentru a spori performanta sistemelor de calcul in 2012, scrie presa internationala.
Oficialii gigantului american au anuntat ca vor implementa noua tehnologie incepand cu luna aprilie a anului viitor.

“Fulgerul” ar putea suporta de la un memory stick sau un hard-disk extern pana la un monitor fara necesitatea conectarii acestuia la priza. Acesta are o rata de transfer de 10 gigabiti/secunda, fiind de 2 ori mai rapid decat tehnologia USB 3.0 si de 19 ori mai rapid decat USB 2.0. Cu astfel de viteza, o colectie de filme ce totalizeaza 20 GB se pot muta in maximum 20 de secunde.


De asemenea, tehnologia Thunderbolt are capacitatea de a genera o putere de 10 wati pentru a alimenta un dispozitiv periferic.
Initial, implementarea Thunderbolt avea un pret de 20$ pe dispozitiv si este asteptat ca acesta sa scada in prima jumatate a anului viitor datorita folosirii pe foarte multe dispozitive, potrivit anuntului gigantilor de la Intel.

Apple este in prezent singurul producator de calculatoare care suporta tehnologia Intel Thunderbold, insa toate acestea se vor schimba de la anul.

Sony va trece si ea la Thunderbolt, iar Gigabyte va lansa prima placa de baza cu suport pentru noua tehnologie in aprilie, in timp ce ASUS si Acer vor suporta noua interfata I/O (Input/Output – N.R.) din a doua jumatate a anului viitor, sustine Digitimes.


Foto: photomodelnetwork.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri