HP si Novell au semnat un nou acord de licentiere open source, pentru a le oferi clientilor o solutie Linux mai simpla si mai eficienta din punct de vedere al costurilor pentru servere HP.
Oferta include solutii open source integrate, software tehnic si servicii proactive, certificate si suportate integral de toate serverele HP ProLiant si tehnologiile BladeSystem.

Prin lansarea Enterprise Linux 8-License Value Pack pentru Novell SUSE Linux Enterprise Server 9, HP a devenit singurul furnizor major de hardware care le ofera organizatiilor mari aceleasi pachete de licentiere Linux pentru servere cu unu, doua sau patru procesoare.

Oferta reduce costurile per procesor, indiferent daca este vorba de unul sau doua procesoare, fizice sau virtuale. O singura licenta este calculata per server si nu per imagine, ceea ce inseamna ca un client poate rula mai multe instante pe masinile virtuale de pe acelasi server fizic, fara taxe suplimentare.

In ultimele sase luni, HP si-a consolidat capabilitatile Linux pe solutii blade, prin achizitionarea RLX si anuntarea unor parteneriate puternice, spune Christine Martino, vicepresedinte al diviziei Open Source and Linux din cadrul HP. Acordul pe care l-am incheiat cu Novell constituie o incununare a acestor activitati si subliniaza abilitatea HP de a le oferi clientilor care doresc sa combine flexibilitatea open source cu performanta tehnologiei HP mai multe optiuni, siguranta si solutii integrate deja recunoscute.

Extrem de potrivit pentru solutiile HP BladeSystem, pachetul este disponibil pentru intreaga linie de produse HP ProLiant si poate fi extins si catre alte servere. Clientii pot beneficia de asemenea de un singur punct de contact pentru hardware si sisteme de operare, pot achizitiona software-ul HP Systems Insight Manager pentru gestiune integrata si pot dispune de capabilitati de virtualizare, care ii ajuta sa scaleze astfel incat sa raspunda tutoror cerintelor asociate unui centru de date - toate acestea sustinute de seviciile de suport tehnic si proactiv oferite de HP in intreaga lume.

Pachetul Enterprise Linux 8-License Value oferit de HP si Novell constituie o noua optiune atragatoare pentru clienti, avand in vedere ca imbina principalele platforme hardware ale HP cu cel mai sigur si mai scalabil sistem de operare Linux din industrie, SUSE Linux Enterprise, spune Hal Bennett, vicepresedinte al diviziei Global Partners and Programs din cadrul Novell. Oferind acest sistem combinat, cu un pret atractiv si o politica de licentiere simplificata, favorabila virtualizarii, Novell si HP demonstreaza agajamentul de a-si ajuta clientii sa implementeze solutii Linux fara probleme.

Pachetul a rezultat in urma unei activitati comune desfasurata in cadrul programului HP BladeSystem Solution Builder, care le permite partenerilor HP sa proiecteze si sa dezvolte solutii folosind specificatiile deschise ale HP, pentru a simplifica si a accelera implementarea infrastructurilor blade. Ca parte a acestui program, HP si Novell au proiectat aceasta structura de licentiere si au extins implementarea ei catre orice client de servere HP ProLiant sau HP BladeSystem.
Avantajul de a achizitiona o solutie Linux de la un singur furnizor
HP va mai oferi impreuna cu pachetul Enterprise Linux 8-License Value si doua solutii de suport: Software Technical Support, care asigura suport 24x7 pentru toate incidentele software, si Proactive Essentials, care include un plan personalizat de suport, monitorizarea integritatii sistemului si o functie avansata de notificare privind informatiile de suport care apar pe parcurs.

Clientii din intreaga lume pot achizitiona in prezent acest pachet direct de la HP si de la partenerii sai din reteaua de distributie, ca un produs de sine-statator sau impreuna cu serverele HP.

Serviciile HP de suport tehnic sunt disponibile sub forma unor contracte de servicii pe o perioada de unu sau trei ani. Pachetul necesita un singur numar de inregistrare si un singur cod pentru toate componentele.
Mai multe informatii despre pachetul Enterprise Linux 8-License Value sunt disponibile la adresele www.hp.com/go/sles sau www.hp.com/go/proliantlinux.

Despre HP

HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor individuali, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii. In ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 31 ianuarie 2006, veniturile obtinute de HP au totalizat 87,9 miliarde USD. Mai multe informatii despre HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) puteti gasi la www.hp.com.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri