Jocurile online - o afacere profitabila

Acest gen de activitate devine tot mai sigur o idee de afacere cu greutate. Jocurile profita, de fapt, de plictiseala angajatilor si de evolutia spectaculoasa a Internetului pentru a aduce sume fabuloase firmelor care le produc si distribuitorilor.

Conform studiilor, piata jocurilor online va atinge pana in 2008 o cifra de afaceri de 1,1 miliarde de euro. In prezent, vanzarile si abonamentele pentru jocuri online insumeaza peste 300 de milioane de euro pe an.

Un caz celebru a devenit jocul Prepelix. Acesta a blocat, pentru o saptamana, intreaga activitate a salariatilor germani. Totusi, cei mai mari amatori de jocuri online sunt chinezii. Potrivit unui studiu realizat de DFC Intelligence, piata de jocuri online din China va creste, pana in 2010, de la 580 de milioane de dolari la 1,7 miliarde de dolari. Este posibil, ca de acum incolo, dupa ce acest studiu a fost facut public, fiecare distribuitor mare de jocuri online sa se uite inainte spre Asia si apoi spre restul lumii. Multe jocuri online vor avea incluse in pachet instructiunile in limba chineza.

Site-urile romanesti care ofera jocuri online se bucura de acelasi succes. Frimele respective nu au mai mult de 3-4 ani de activitate, dar au reusit, in acest interval, sa atraga sute de mii de utilizatori impatimiti ai fenomenului. Incasarile site-urilor destinate jocurilor online de la noi nu sunt declarate. Cu cat acestea atrag mai multi utilizatori, cu atat cresc incasarile din spatiul publicitar vandut pe site-ul respectiv.

Sursa: http://www.baniinostri.ro/stiri/stiri.php?ContentID=6401

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri