Nokia si HTC au lansat, in cadrul celui mai mare targ dedicat pasionatilor de IT din toata lumea, doua smartphone-uri cu sistem de operare Windows Phone pregatite sa incurce planurile gigantilor de la Apple si Google.
Aducand imbunatatiri atat la nivelul vizual cat si la cel functional fata de modelele mai vechi ale celor doi producatori, Lumia 900, respectiv Titan 2, sunt doua din cele mai asteptate smartphone-uri care ruleaza Windows Phone, sistemul mobil de operare dezvoltat de Microsoft.

Finlandezii de la Nokia au prezentat un telefon cu un display de 4.3 inch Clearblack AMOLED cu o rezolutie de 800x480px, asemanator modelului anterior, Lumia 800. Noul terminal dispune de un procesor de 1,4 GHz, memorie de 512 MB si capacitate de stocare de pana la 16GB.

Nokia Lumia 900 suporta conexiunea 4G, are o camera foto de 8MP cu autofocus si cantareste 160 grame.

De cealalta parte, taiwanezii de la HTC se lauda cu HTC Titan 2, cea mai noua generatie de telefoane care ruleaza Windows Phone 7.5 Mango. Telefonul dispune de un procesor cu o frecventa de 1.5 GHz si are un display generos de 4.7 inch, cu o rezolutie de 800x480px. De luat in calcul este camera foto cu care vine echipat - 16MP, autofocus si dual led flash, stabilizator de imagine si functie facedetection - capabil sa stocheze imagini la rezolutii de peste 4000px.

Terminalul filmeaza HD la 30 cadre/secunda. HTC Titan 2 cantareste 147grame si are o baterie de 1730 mAh. -

Ambele modele sunt doar cateva din sutele de gadgeturi care se lanseaza anual la Consumer Electronic Show (CES), cel mai mare targ dedicat pasionatilor de IT din lume.

Editia din acest an ce se desfasoara in perioada 10-13 ianuarie in Las Vegas.


Foto: gsmarena.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri