Samsung, cel mai mare conglomerat sud-coreean, a anuntat marti ca va investi in acest an suma record de 41,4 miliarde de dolari, iar grupul mizeaza pe cipurile logice si ecrane OLED pentru a repeta succesele inregistrate in fata rivalilor cu cipurile de memorie pentru calculatoare sau ecranele LCD.
Samsung nu a detaliat obiectivele investitiilor de 47.800 miliare de woni, dar analistii anticipau o majorare a investitiilor in cipuri pentru dispozitive mobile si ecrane OLED, conform Mediafax.

Grupul este renumit pentru investitii in noi tehnologii noi inaintea rivalilor, scrie Reuters.

"Samsung are o capacitate solida de a genera lichiditati, care-i permite pariuri indraznete in noi tehnologii. Nicio alta companie IT nu-i poate bate in privinata investitiilor si acesta este modul in care Samsung gaseste noi surse de venit inaintea rivalilor si creste distanta fata de acestia", a declarat Lee Sun-tae, analist la NH Investment & Securities.

De asemenea, grupul va angaja un numar record de 26.000 de persoane in acest an, fata de 25.000 anul trecut. Samsung are in prezent la nivel global circa 350.000 de angajati.

Suma anuntata pentru investitii vizeaza de la constructia de fabrici la activitati de cercetare-dezvoltare, angajari, respectiv fuziuni si achizitii.

Din totalul de aproape 48.000 de miliarde de woni, 31 miliarde de woni (27 miliarde de dolari) sunt investitii de capital, in urcare cu 11% fata de anul trecut, potrivit Samsung.

Aproximativ 25.000 de miliarde de woni (22 miliarde de dolari), 80% din investitiile de capital, vor avea loc la Samsung Electronics, cea mai mare companie IT din lume dupa venituri, in principal pentru a creste capacitatea de cipuri de sistem si ecrane OLED, afirma analistii.

Investitiile in cipuri precum procesoare si senzori folositi la smartphonuri, tablete si camere, vor depasi pentru prima data cheltuielile destinate productiei de cipuri de memorie, urmand sa ajunga la 7.500 miliarde de woni (6,5 miliarde de dolari), cu circa 1.000 miliarde de woni (873 milioane de dolari) peste investitiile in cipuri de memorie, au adaugat analistii IT.

De asemenea, investitiile in tehnologia OLED vor urca, probabil, d ela 5.000 miliarde de woni anul trecut la 7.000 miliarde de woni (6,1 miliarde de dolari) in acest an, iar restul fondurilor vor fi cheltuite pentru diviziile LCD, baterii reincarcabile si LED.

Samsung produce procesoare pentru iPhone si iPad ale Apple, dar si pentru propria linie de produse mobile Galaxy. Divizia de ecrane are, de asemenea, o pozitie aproape de monopol asupra furnizarii de ecrane OLED, folosite la gadgeturile mobile de lux si considerate inlocuitoarele actualelor televizoare LCD.

Investitiile record, in urcare cu 12% de la 42,8 miliarde woni (37,4 miliarde de dolari) anul trecut, vin dupa ce rivalul LG a redus cu circa 3 miliarde de dolari cheltuielile pentru acest an.

Marile grupuri nipone, Sony, Toshiba, Hitachi si Sharp, intentioneaza sa investeasca in total 1.300 miliarde de yeni (16,6 miliarde de dolari) in anul fiscal care se incheie in martie, sub suma de 27,9 miliarde de woni alocata de Samsung pentru anul trecut.

Grupul Samsung include circa 80 de companii, iar afacerile se intind de la sectorul financiar la constructii, sectoarele naval si medical, dar si electronice de consum. Veniturile totale ale Samsung reprezinta circa 20% din Produsul Intern Brut de 1.200 de miliarde de woni (peste 1.000 miliarde de dolari) al Coreei de Sud.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri