Google a lansat marti versiunea beta a ultimei sale aplicatii de cautare desktop, Google Desktop 3 pentru companii, recomandata de companie firmelor care isi fac probleme din cauza riscurilor de securitate.

Versiunea enterprise are toate functionalitatile versiunii pentru consumatori, lansata saptamana trecuta. In schimb permite administratorilor de retea sa dezactiveze complet functii precum Search Across Computer. Aceasta caracteristica, activata din oficiu, stocheaza automat copii ale datelor pe multiple computere.

Deoarece datele circula prin intermediul serverelor Google si sunt stocate pe acestea o perioada de pana la o luna, grupuri precum Elctronic Frontier Foundation si administratori de retea si-au exprimat ingrijorarea ca acest lucru ar putea duce la compromiterea datelor sensibile.

Firma de analiza Gartner considera aceasta functie "un risc de securitate inacceptabil" si a indemnat corporatiile sa o inactiveze. Chiar si oficialii Google din Europa au recunoscut ca aceasta functie reprezinta un risc pentru unele corporatii.