Producatorul Italian de electrocasnice De’ Longhi, care a cumparat halele Nokia de la Jucu, va incepe productia in prima jumatate a acestui an, compania urmand sa angajeze in prima faza 600 de persoane, a declarat pentru wall-street.ro, Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

El a adaugat ca italienii planuiesc sa ajunga la capacitate maxima de productie in aproximativ un an, un an si jumatate.

Practic, numarul de salariati va ajunge anul viitor pana la circa 1.000 de persoane. In septembrie anul trecut, cand a anuntat ca va inchide fabrica de la Jucu, Nokia avea peste 2.000 de angajati la Cluj.

De asemenea, De’ Longhi va investi circa 30 de milioane de euro in aparatura pe care urmeaza sa o foloseasca la Cluj.

“Aceasta este cea de-a cincea fabrica pe care De’ Longhi o are la nivel mondial, celelalte patru fiind in Italia, Rusia si China (doua). La Cluj avem o infrastrutura buna, avem aeroport, avem peste 100.000 de studenti”, mai spune Tise despre decizia italienilor de a alege Jucu.

Potrivit acestuia, negocierile au inceput imediat dupa anuntul Nokia ca va muta productia de la Jucu in Asia, iar discutiile au mai fost purtate cu inca cinci companii.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj spera ca in acest an cel putin una dintre companiile cu care au fost purtate discutii sa mai inceapa productia la Cluj, cel mai probabil o companie producatoate de componente auto.

Actele de vanzare a halelor Nokia au fost semnate astazi, iar tranzactia urmeaza sa fie supusa aprobarii autoritatilor, au anuntat cele doua companii.

Se estimeaza ca tranzactia se va finaliza in primul trimestru al anului 2012, iar partile au convenit ca termenii acordului sa ramana confidentiali.

De’ Longhi construieste produse precum aeroterme, rasnite si filtre de cafea, radiatoare sau convectoare electrice. Compania, fondata in 1902, produce majoritatea electrocasnicelor in China. Afacerile corporatiei s-au ridicat in 2010 la circa 1,63 miliarde euro. Compania are peste 7.000 de angajati la nivel global.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si