Epson a vandut in Romania peste 3.600 de videoproiectoare in 2011, insumand o cifra de vanzari de peste 2 mil. euro. Acest lucru, sustin oficialii companiei citand un studiu al Futuresource-consulting, plaseaza Epson pe primul loc pe piata locala pe trimestrul patru in fata unor concurenti precum BenQ, Acer sau Canon.
Vanzarile Epson au inregistrat o crestere constanta in anul 201, in trimestrul al patrulea compania preluand prima pozitie pe piata proiectoarelor, atat din punctul de vedere al numarului de unitati vandute, cat si al veniturilor obtinute din vanzarea acestora. Cota de piata atinsa de Epson in aceasta perioada a fost de 35%, atat valoric, cat si in ceea ce priveste numarul de videoproiectoare vandute pe piata din Romania. Epson a vandut in perioada octombrie – decembrie 2011 un numar de 1826 unitati, insumand aproximativ 1.000.000 euro. Cota de piata din trimestrul al patrulea reprezinta o crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului 2010 si cu 15% fata de trimestrul al treilea 2011.

In ceea ce priveste modelele business, ponderea cea mai mare din vanzarile ultimului trimestru din 2011 au avut-o modelele cu rezolutie XGA (1024x768) care au reprezentat 50% din valoarea totala a vanzarilor in perioada mentionata. Cat priveste zona de videoproiectoare home cinema, Epson a fost lider de piata si pe segmentul 1080p (Full HD), cu o cota de piata de 62% ca numar de unitati vandute.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri