Cisco a inaintat un apel impotriva tranzactiei de 8,5 mld. $ intre Microsoft si compania de telefonie online Skype, motivele invocate fiind ca deal-ul ar putea pune piedici tehnologiei de apeluri vizuale online in favoarea celor exclusiv de voce, scrie Guardian.co.uk.
Miscarea Cisco ar putea pune in pericol cea mai mare achizitie anuntata de Microsoft in istoria companiei, tranzactie care a primit deja acordul institutiilor de reglementare din SUA si a UE.

Cisco spune ca nu vrea sa blocheze deal-ul dar vrea ca UE sa se asigure ca cei 700 de milioane de utilizatori Skype nu sunt “blocati” intr-o platforma Microsoft.

Cisco foloseste standarde open-source pentru propriile platforme de video conferinta si vrea ca Skype sa se comporte similar.

“Scopul nostru este sa facem conferintele video la fel de populare si la fel de usor de folosit ca e-mail-ul”, spune Marthin De Beer, seful Cisco pe segmentul de video conferinte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri