Qualcomm dezvolta chip-uri bazate pe un standard de televiziune mobila ce rivalizeaza cu propria tehnologie MediaFlo wireless, a anuntat directorul executiv al companiei, Paul Jacobs.

Jacobs a declarat ca este in interesul Qualcomm sa produca chip-uri pentru DVB-H (Digital Video Broadcasting - Handheld), un standard de televiziune pentru telefoanele mobile, domeniu in care Nokia detine suprematia, deoarece succesul acestui standdard ar putea creste adoptarea televiziunii wireless in general.

Qualcomm, care vinde licente si chip-uri, dezvolta si propria tehnologie pentru televiziune mobila, cunoscuta ca MediaFlo si cheltuieste aproximativ 800 milioane $ pentru construirea unei retele bazate pe aceasta tehnologie in Statele Unite.

Furnizorii de servicii din intreaga lume cheltuiesc miliarde de dolari pentru construirea unor retele high-speed si vad serviciile avansate precum mobile music si video download foarte importante pentru dezvoltare, deoarece pretul apelurilor telefonice scade.

Verizon Wireless, furnizorul Nr. 2 de servicii wireless din SUA, a fost de acord sa ofere clientilor sai televiziune prin reteaua MediaFlo a Qualcomm, iar cel putin cativa operatori europeni vor adopta tehnologia DVB-H.

Qualcomm vinde licente si chip-uri pentru telefoanele mobile bazate pe standardul CDMA, tehnologia dominanta pentru telefoane mobile in SUA. De asemenea, vinde licente si cipuri pentru telefoane bazate pe W-CDMA, un standard pentru telefoane mobile avansate aparute in Europa si alte parti ale lumii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si