ABN Systems, unul dintre principalii furnizori de echipamente telecom si solutii de comunicare mobila, a realizat in 2011 venituri de 4,5 milioane euro, usor peste rezultatul din 2010, in ciuda tendintei generale de scadere in retail, de 3,3%, conform companiei.
ABN Systems, o companie de familie fondata in urma cu zece ani, este importator in Romania al mai multor marci de casti wireless office, casti pentru call center, echipamente telecom, kituri „hands-free” bluetooth si PC, precum si de multe alte produse telecom.

„Estimez ca valoarea pietei de casti Bluetooth a fost de 2,5 milioane de euro anul trecut, cu un volum de peste 150.000 de unitati vandute, in crestere cu aproape 30% fata de 2010. Pentru 2012, estimarea noastra este ca volumul pietei de casti BTH va creste cu 50%”, a declarat Bogdan Nedelea, directorul general si fondatorul ABN Systems.

2011 a fost cel mai dificil an pentru ABN Systems din cauza reticentei consumatorilor de a mai cheltui, o tendinta neobisnuita dupa doi ani de recesiune in care veniturile companiei au crescut cu 50% in 2010 si cu 26% in 2009.

Cu toate acestea, compania a inregistrat cresteri puternice pe segmentul produselor de business, precum casti wireless office, casti de call-centeer si echipamente telecom, care au generat 40% din veniturile din 2011. Retailul a adus 50% din venituri iar vanzarile online, realizate prin intermediul site-ului casti.ro, au adus 10% din cifra de afaceri.

Cele mai bine vandute produse anul trecut, in retail si online, au fost Plantronics ML10 – din gama casti Bluetooth, Plantronics HW261 – din gama corded call center, respectiv Plantronics Audio 326 – din gama casti PC. Alte produse vedeta in 2011 au fost Plantronics M1100 si Plantronics Voyager Pro HD (prima casca Bluetooth HD din Romania) din gama de casti Bluetooth, respectiv Plantronics seriile Savi 500 si Savi 700 din gama wireless office.

„2012 va aduce o crestere accelerata a segmentului de casti wireless office datorita faptului ca dimensiunea comunicarii ia o noua forma datorita noilor tehnologii wireless care permit unificarea comunicatiilor mobile cu cele fixe, a telefoniei clasice cu cea IP, astfel incat utilizatorii sa poata comunica fara restrictii. Un singur buton va face legatura cu toate terminalele si dispozitivele de comunicare folosite intr-o companie”, a explicat Bogdan Nedelea, directorul general si fondatorul ABN Systems.

Fondata in 2002, compania ABN Systems este importator si distribuitor in Romania de echipamente si solutii de comunicatii de la Plantronics, Polycom, Samsung, Gigabyte, Jabra si altele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri