Microsoft pregateste un concurent pentru iPod

Microsoft a admis ca pregateste un dispozitiv care va rivaliza cu iPod-ul americanilor de la Apple, scrie Inquierer. Noul produs Microsoft, care in faza de proiect se numeste Origami, va combina functiile unui mp3 player, cu cele ale unei console de jocuri si chiar si cu functiile unui calculator. Astfel, utilizatorii vor putea sa navigheze pe Internet, sa scrie note sau sa primeasca si sa trimita e-mailuri. Astfel, Origami va oferi mai multe functii comparativ cu iPod, punctul sau slab fiind insa dimensiunea mai mare decat cea a iPod-ului.

Campania de promovare a inceput deja, pe site-ul www.origamiproject.com putand fi gasit un clip de promovare in care sunt promise mai multe informatii astazi. Cu toate acestea, intr-un comunicat oficial, Microsoft a spus ca nu va oferi in aceasta saptamana informatii despre Origami. Analistii se asteapta totusi ca prezentarea oficiala a noului produs Microsoft sa aiba loc saptamana viitoare, in cadrul targului CeBit.

iPod-ul a reprezentat un real succes pentru compania americana Apple, care a raportat cel mai bun trimestru din istoria sa. Astfel, in trimestrul patru al anului trecut Apple a obtinut un profit net de 565 de milioane de dolari, reprezentand o crestere de 121,5% comparativ cu perioada similara din 2004.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri