Deutsche Telekom pierde teren din cauza operatiunilor din Marea Britanie

Grupul german Deutsche Telekom, cel mai mare jucator de pe piata europeana a telecomunicatiilor, a raportat o reducere cu 43 la suta a profitului in trimestrul patru al anului trecut, acestea atingand nivelul de 1,18 miliarde de dolari (989 de milioane de euro), relateaza Bloomberg.

In acelasi timp, incasarile pentru trimestrul patru au atins nivelul de 15,5 miliarde euro, fiind cu 5,4 procente mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut. Pentru intregul an 2005, cresterea veniturilor a fost de 3,9 %, incasarile totale cifrandu-se la 59,6 miliarde euro.

Potrivit oficialilor germani castigurile companiei germane s-au redus in aceasta perioada din cauza operatiunilor de la T-Mobile , filiala britanica a grupului.

In ultima perioada, Kai-Uwe Ricke, directorul executiv al Deutsche Telekom a anuntat renuntarea la mai mult de 32.000 de locuri de munca in sectorul de telefonie fixa, in contextul in care competitori precum Vodafone ori Arcor au utilizat campanii de reduceri pentru a atrage cat mai multi clienti. Pentru a creste veniturile, Deutsche Telekom continua dezvoltarea unitatii T-Mobile, care detine jumatate din cifra de afaceri a intregului grup


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri