Parlamentul European a votat in favoarea reducerii substantiale a tarifelor de roaming in UE, in pofida apelurilor Vodafone si France Telecom pentru un moratoriu referitor la reglementarile care afecteaza veniturile operatorilor de telecomunicatii, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Parlamentarii europeni au aprobat reducerea cu pana la doua treimi a costului apelurilor efectuate in strainatate, in decurs de doi ani, mai mult decat a propus anul trecut Comisia Europeana.

CE, Parlamentul si guvernele celor 27 de state membre ale UE trebuie sa ajunga la o versiune finala a legii inainte de luna iunie, cand expira actualele reglementari privind tarifele de roaming.

Tarifele pentru convorbirile telefonice efectuate in strainatate genereaza circa 7% din veniturile operatorilor de telecomunicatii.

La salonul de telecomunicatii World Congress din Barcelona, directorii companiilor de profil au acuzat autoritatile de reglementare din Europa ca priveaza industria de capitalul necesar investitiilor in retele noi, mai performante, de telefonie fixa si mobila.

"Este timpul sa investim, nu sa reglementam", a declarat directorul general al France Telecom, Stephane Richard.

Seful Vodafone, Vittorio Colao, a afirmat luni ca Europa risca sa afecteze cresterea economica prin interventii legislative permanente.

"De ce are nevoie Europa? De investitii, de locuri de munca, sau de reduceri ale tarifelor in telefonia mobila? Trebuie sa punem capat mentalitatii de a reglementa pe pilot-automat", a spus Colao.

Comisarul pentru comunicatii Neelie Kroes s-a intalnit luni cu directorii din industria de profil si a respins criticile acestora.

Ea a transmis un mesaj sefului Vodafone, in care a spus ca nu raspunde bine cand este provocata si ca este de partea clientilor companiei.

"Daca clientii nu mai au retinerea sa foloseasca smartphone-urile si tabletele atunci cand calatoresc in Europa, operatorii vor avea de castigat", a spus Kroes.

De asemenea, companiile vor fi obligate, pana in 2014, sa permita clientilor sa isi schimbe operatorul, daca doresc, in decurs de o zi lucratoare, atunci cand sunt in strainatate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri