Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) va plati, din fonduri proprii, suma de 44,8 milioane de euro pentru servicii de comunicatii destinate conectarii sediilor unor institutii publice beneficiare ale serviciilor sale de punctele proprii de prezenta, contractul fiind incheiat pe patru ani, noteaza Mediafax.

"Obiectul contractului il reprezinta achizitionarea de servicii de comunicatii de bucla locala (circuitul fizic dintre punctul terminal aflat la utilizator si un punct de prezenta al STS - n.r.) pentru conectarea punctelor terminale ale utilizatorilor la punctele de prezenta ale achizitorului", se arata in caietul de sarcini al licitatiei.

Atribuit la finele anului 2011, contractul este impartit in patru loturi, ale caror valori sunt 476.160 euro, 238.080 euro, 29,76 milioane de euro si 14,28 milioane de euro.

Primul si al doilea lot vor fi deservite de 13 operatori telecom - Euroweb Romania, Romtelecom, GTS Telecom, Dial Telecom, Orange Romania, Vodafone Romania, accessNET International, 2K Telecom, Societatea Nationala de Radiocomunicatii, RCS&RDS, Prime Telecom, iNES Group si UPC Romania.

Ultimele doua loturi au fost atribuite acelorasi operatori telecom, cu exceptia iNES Group.

STS organizeaza si coordoneaza activitatile in domeniul telecomunicatiilor speciale pentru autoritatile publice din Romania si alti utilizatori prevazuti de lege. Institutia are structura militara si face parte din sistemul national de aparare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Despre cel mai mare contract din istoria omenirii