In ajunul lansarii noului iPad de la Apple, un studiu al companiei de cercetare Forrester Research scoate in evidenta plasarea concurentei gigantului american – sau mai degraba lipsa concurentei. Pe scurt: in ciuda numarului ridicat de tablete de pe piata, Apple continua sa detina o cota de piata de 73% pe segmentul tabletelor.

Niciun producator de tablete cu sistem de operare Android nu depaseste o cota de piata de 5%.

Forrester a realizat studiul in luna septembrie a anului trecut, inainte de lansarea Amazon Kindle Fire si inainte ca Barnes & Noble sa lanseze tableta concurenta. Aceste device-uri s-au dovedit a fi o forta in piata si au deja impact asupra vanzarilor altor tablete “din lantul trofic”, scrie Techcrunch.com.

Atat Amazon cat si Barnes & Noble ruleaza pe tabletele proprii Android – desi sunt versiuni customizate si nu mai au legatura cu update-urile Google.

In analiza Forrester, Samsung are o cota de 5% din piata, Motorola 4% si Acer 3%. Tableta TouchPad a HP, a carei productie a fost oprita, avea o cota de 6%, insa aceasta cota a fost atinsa in perioada in care compania a vandut la pret derizoriu tabletele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri