iPad 3, noua tableta a celor de la Apple a fost prezentata in cadrul unui eveniment desfasurat in San Francisco, unde sute de jurnalisti au fost prezenti pentru a „cunoaste” noul gadget al producatorilor americani.
Terminalul vine cu o serie de imbunatatiri fata de versiunea precedenta, introducand noi caracteristici tehnice si o serie de noutati si din punct de vedere al software-ului.

Noul dispozitiv al celor de la Apple are un ecran de 9,7 inch - tip Retina Display cu o rezolutie de 2048x1536px si o densitate de 264 pixeli/inch, o grosime de 9,4 mm si putin peste 630 grame, cu putin mai mult decat versiunea precedenta.

Terminalul vine echipat cu un procesor A5X cu capacitate grafica quad-core, despre care, reprezentantii Apple spune ca ar fi de doua ori mai rapid decat concurentul Tegra 3 al celor de la nVidia.


Totodata, iPad 3 dispune si de o camera foto, denumita iSight de 5MP, capabila de inregistrare video Full HD @ 1080p, cu autofocus, facedetection si stabilizator optic de imagine.

[ Pentru mai multe detalii vezi aici desfasurarea evenimentului dedicat lansarii iPad 3]


In ceea ce priveste conectivitatea, noul gadget, pe langa Wi-Fi, va suporta si tehnologia 4G, fiind capabil sa atinga viteze de pana la 72 Mbps.

Bateria are o autonomie de functionare de pana la 10 ore, similara iPad 2.

Disponibil in doua variante de culoare, alb si negru, iPad 3 va intra pe piata din 16 martie la un pret care porneste de la 499 dolari pentru versiunea de 16GB.

"Am schimbat inca odata un dispozitiv creat in urma cu doi ani de zile. Suntem extrem de mandri de noul produs. Este un privilegiu pentru mine sa lucrez in cadrul uneia din cele mai inovatoare companii de pe Pamant. Doar Apple poate livra astfel de produse. Este ceea ce ne place sa facem si pentru ceea ce luptam. Pe parcursul acestui ani veti mai vedea multe astfel de noutati, acesta este doar inceputul”, cu aceste cuvinte a incheiat Tim Cook, CEO-ul Apple, evenimentul desfasurat pe 7 martie la San Francisco.




Ce parere aveti de noua tableta? Cum credeti ca va raspunde concurenta? Este iPad 3 un punct de referinta pe nisa tabletelor?

1. Consideri ca noul iPad aduce imbunatatiri remarcabile?

2. O sa cumperi Noul iPad?





Foto: Toate drepturile rezervate @ TheVerge
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri