Lord Stephen Green, ministrul britanic pentru comert si investitii, a sosit miercuri in Bucuresti, urmand sa se intalneasca cu mai multe personalitati pe parcursul a doua zile de vizite. Prezent la sediul Vodafone Romania, Lord Green a subliniat cateva atuuri ale europenilor in fata unor forte mondiale in crestere, precum China si India.
„Noi (Europa-n.r.) avem o populatie foarte educata, inovatoare si creativa. Provocarea cea mai mare este sa ne asiguram ca protejam si perpetuam aceste calitati”, a spus, intr-un discurs de doar zece minute, Lord Green. Daca aceste caracteristici sunt perpetuate, urmatoarea provocare va fi ca aceste calitati sa duca la producerea de bunuri si servicii care sa poata fi exportate si, evident, monetizate.

„Industria tehnologica este o zona foarte importanta, unde Europa poate sa concureze foarte bine cu forte precum China sau India. Dar este ceva normal – toate sectoarele economiei moderne sunt competitive si acesta este un lucru bun”, mai spune Lord Green.

El admite ca fragmentarea Europei poate reprezenta o problema si ca, in mod ideal, tarile isi vor uni fortele pentru a forma o super economie mondiala. „E important sa minimizam birocratia si sa crestem flexibilitatea, apoi sa cream un singur continent economic, sa conlucram. Din pacate insa mai dureaza foarte mult pana sa ajungem la acest nivel, este un proces problematic dar care se afla pe lista de prioritati a Comisiei Europene”.

In ceea ce priveste contractele comerciale dintre Marea Britanie si Romania, Lord Green considera ca este loc de „mai bine”. „Incercam sa convingem cat mai multe companii, in special IMM-uri, sa vina in Romania. Vrem sa crestem veniturile din relatii comerciale dintre cele doua spatii cu doua cifre an de an”, a spus el, fara a exclude intrarea unei alte companii britanice gigant.

Intrebat cum i se pare Romania, Lord Green a evitat raspunsul spunand ca nu a putut sa isi faca o parere in doar cateva ore de cand a sosit in tara. „Nu am avut timp sa imi fac o parere, poate la finalul acestor zile de vizita voi putea. Stiu insa ca Romania are o situatie macroeconomica buna si reprezinta un bun partener pentru Marea Britanie”, incheie el.

Lord Green a subliniat ca a venit in primul rand la Vodafone Romania intrucat este compania britanica cu cele mai mari investitii in tara – 2,8 miliarde euro investitii, 3.000 de angajati, circa 9 mil. de clienti si 1,2 miliarde euro contributii catre bugetul de stat in ultimii cinci ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri