Vodafone Romania poate lansa o retea de telecomunicatii 4G pana la finele anului daca pretul licentei va unul rezonabil, similar celui inregistrat la alte licitatii din Europa, a declarat seful companiei, Iñaki Berroeta, conform Mediafax.
"Daca termenii licitatiei vor fi in asa fel incat sa distribuie intr-un mod potrivit spectrul radio si sa garanteze continuitatea serviciilor si predictibilitatea felului in care ne putem gestiona investitiile, iar costul va fi rezonabil, atunci vom fi pozitia de a investi si de a lansa servicii 4G in acest an. Cand spun un cost rezonabil ma refer la un pret care sa tina cont de nivelul inregistrat la alte licitatii similare din Europa. In conditiile enumerate, Vodafone Romania va avea pana la finele anului o retea 4G functionala in orasele din Romania", a spus reprezentantul operatorului.

ANCOM a anuntat ca in jurul datei de 1 mai va fi publicat caietul de sarcini pentru cele 56 de licente de comunicatii mobile in benzile de frecvente de 800, 900, 1.800 si 2.600 MHz.

Costul de pornire al tuturor licentelor insumeaza 726,8 milioane de euro si variaza intre 800.000 si 40 milioane de euro, in functie de perioada de valabilitate, de 15 luni sau 15 ani.

Berroeta: In ultimii cinci ani am platit 1,2 miliarde de euro la stat

Iñaki Berroeta a mai spus, in prezenta ministrului britanic pentru comert si investitii Stephen Green, aflat pentru prima data in Romania, ca Vodafone Romania si angajatii operatorului au platit, in ultimii cinci ani, impozite si taxe catre diverse bugete in valoare de 1,2 miliarde de euro, din care 920 milioane de euro au reprezentat impozitul pe profit si dividende, plus alte taxe locale.

De asemenea, angajatii Vodafone Romania au virat 135 milioane de euro catre diverse bugete ale statului, la care se adauga suma de 105 milioane de euro achitata de operator pentru taxele de licente si de reglementare.

Iñaki Berroeta a adaugat ca grupul britanic Vodafone va continua sa investeasca in dezvoltarea operatiunilor de pe piata romaneasca.

"Vom continua sa producem valoare si sa oferim cele mai bune servicii, si in acelasi timp ne asteptam ca statul sa incurajeze sustenabilitatea acestor investitii prin asigurarea unui mediu de afaceri sanatos si predictibil", a spus seful Vodafone Romania.

Vodafone a investit 2,8 miliarde de euro de la lansarea serviciilor GSM pe piata romaneasca, in 1997.

Aflat in prima sa vizita in Romania, ministrul britanic pentru comert si investitii Stephen Green a avut o intalnire cu seful Vodafone Romania, Iñaki Berroeta, alaturi de ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris.

"Vodafone este cea mai importanta investitie britanica din Romania. Sunt impresionat de angajamentul Vodafone de a investi pe termen lung pe aceasta piata. Printre avantajele Romaniei se numara forta sa de munca foarte bine calificata si pozitia sa geostrategica privilegiata, alaturi de un mediu de afaceri predictibil si transparent, ele sunt argumente importante pentru investitorii straini, britanici si nu numai", a spus Green.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri