Primul pas pe care ar trebui sa-l facem pentru a sustine IMM-urile romanesti din IT este sa le trimitem in Sillicon Valley, centrul tehnologiei mondiale, a afirmat intr-o conferinta de presa Razvan Mustea Serban, seful Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).
„Vrem sa incep sa fac ceva ce nu s-a facut in ultimii 20 de ani. Stim toti ca avem resurse naturale pentru Sillicon Valley, doar ca e timpul sa invatam sa si luam, nu doar sa dam. As spune-o chiar mai putin ortodox: sa le furam know-how-ul. Primul pas pe care trebuie sa-l facem este sa trimitem in inima industriei de IT firme romanesti care sa intre o perioada de timp in contact direct cu industria IT&C, la cel mai inalt nivel. Closca cu puii de aur e piata americana. Daca invatam sa facem afaceri cum fac cei de acolo, putem aduce bani. Cum aducem bani? IMM,urile pot incheia contracte cu gigantii in IT, preluati de o un mare jucator in domeniu sau pot sa gaseasca un investitor major in compania lor sau pot fi preluati de un mare jucator in domeniu. Noi vom face tot posibilul sa se intoarca, sa investeasca in tara. In cazul nefericit, cei care aleg sa isi vanda afacerea, pot dezvolta o nisa inexistenta astazi in Romania, in orice domeniu: angel investors. Sunt pe piata enorm de multe firme mici care nu gasesc solutia sa-si capitalizeze ideea, pentru a o duce la nivelul urmator”, a afirmat Mustea Serban intr-o conferinta de presa dedicata IMM-urilor.

El a adaugat ca ministerul pregateste o platforma de comert electronic, integrata la nivel national, prin care sa ajute micii producatori sa isi gaseasca clienti.

„Vorbim inclusiv de producatorii de cereale, legume, fructe, lactatate, manufacturi, tesaturi, oua incondeiate, sculpturi. Si daca nu ma credeti, am sa va
dau un exemplu din Coreea de Sud, unde in 2010, printr-o astfel de platforma s-a vandut orez, in valoare de 20 de milioane de dolari”, a mai spus Mustea Serban.

Sectorul IT&C a reprezentat in jur de 5 % din Produsul Intern Brut al Romaniei in 2010, estimat la circa 122 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri