Vodafone a anuntat o investitie de 260.000 de euro prin care 100 de ambulante SMURD, din Bucuresti si 26 de judete, sunt echipate cu camere video si modemuri conectate la reteaua broadband a operatorului de telecomunicatii.
Prin aceasta investitie, paramedicii SMURD vor putea sa transmita, in timp real, imagini video si date medicale ale pacientului catre dispeceratul central si spitalele de urgenta.

„Pana acum am investit 1,1 milioane de euro pentru dotarea SMURD cu echipamente medicale, masini speciale, dar si servicii de voce si date”, a declarat Inaki Berroeta, CEO-ul Vodafone Romania.

La randul sau, fondatorul SMURD, Raed Arafat, a spus ca prin furnizarea acestei solutii, medicul este „adus” langa pacient, la locul de interventie, acolo unde afla doar paramedicii.

„In prima faza, vom incerca sa completam toate masinile de prim ajutor (cu aceste dotari – n.r.). Pana la sfarsitul anului, vrem sa avem 250-280 de echipaje de prim ajutor”, a precizat Arafat.

Un astfel de echipament video costa circa 3.000 de euro, la care se adauga si 1.000 de euro costurile serviciilor de comunicatii. Echipamentul este destinat dotarii ambulantelor SMURD de tip B2, care au doar paramedici.

Judetele care beneficiaza de astfel de ambulante sunt Alba, Arad, Bihor, Braila, Brasov, Buzau, Cluj, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Galati, Harghita, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Salaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea, Vrancea, Vaslui si Bucuresti.

De origine palestiniana, medicul Raed Arafat a venit in Romania in 1981, iar zece ani mai tarziu a infiintat SMUR (Serviciul Mobil de Urgenta si Reanimare), la Targul Mures. In 1993, SMUR devine SMURD, cuprinzand si descarcerarea (Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare). In 2011, s-a deschis primul dispecerat integrat 112 care deserveste pompierii, politia, ambulanta si SMURD. SMURD nu este un serviciu privat, ci unul public integrat, activitatea acestuia fiind finantata din bugetul de stat.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri