Grupul canadian Research In Motion Ltd. (RIM) , producatorul dispozitivelor de e-mail mobil BlackBerry, a anuntat ca a ajuns la o intelegere amiabila cu firma americana NTP, evitand o posibila decizie judecatoreasca de suspendare a activitatilor sistemului BlackBerry in SUA, informeaza Rompres.
Research In Motion s-a declarat de acord sa plateasca firmei NTP suma de 612,5 milioane dolari (509 milioane euro) pentru "rezolvarea definitiva a tuturor solicitarilor". NTP acuzase din 2001 grupul RIM de violarea drepturilor de autor referitor la tehnologia BlackBerry. La inceputul acestui an cele doua parti au convenit o prima intelegere in valoare de 450 milioane dolari, insa aceasta prima tentativa de rezolvare amiabila a disputei a esuat.

Analistii sunt de parere ca pretul platit de RIM este in zona inferioara a intervalului prognozat, mai ales avand in vedere ca firma canadiana nu va fi nevoita ca plateasca alte drepturi de autor in viitor. in plus, analistii se asteptau ca NTP sa primeasca o participatie in RIM, ceea ce nu s-a intamplat.

Intelegerea pune capat temerilor privind posibilitatea suspendarii serviciului BlackBerry, mai ales dupa ce saptamana trecuta NTP solicitase unui tribunal federal din Richmond, Virginia, sa emita o hotarare prin care sa blocheze utilizarea in continuare a serviciului BlackBerry. O astfel de decizie ar fi afectat peste trei milioane de americani care utilizeaza acest tip de telefon mobil care permite primirea si trimiterea de mesaje electronice de tip e-mail.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri