Telemobil va achita o taxa de un milion de euro pentru prelungirea cu un an, pana la 24 martie 2013, a licentei detinute in banda de frecventa de 450 MHz, potrivit unei decizii a Guvernului.
Taxa va fi varsata la bugetul de stat si are o valoare proportionala cu suma platita la obtinerea licentei, calculata de autoritatea de reglementare in domeniu, ANCOM, pe baza indexarii valorii istorice a licentei, scrie Mediafax.

Licenta a fost prelungita la solicitarea operatorului, urmand ca, dupa expirarea acesteia, ANCOM sa evalueze oportunitatea scoaterii la licitatie a spectrului eliberat, in functie de interesul industriei de comunicatii.

Pana in prezent, ANCOM nu a primit solicitari de alocare a acestei benzi de frecvente pentru alte utilizari, arata Guvernul. Dreptul de utilizare a fost acordat Telemobil in 1992, iar in 2001 acesta a lansat servicii de telefonie mobila in aceasta frecventa utilizand tehnologia CDMA.

In 2009, Cosmote Mobile Telecommunications (Grecia), din grupul OTE, a achiztionat intregul pachet de actiuni al Telemobil de la Zapp (Romania) BV si Saudi Oger Ltd.

OTE detine in Romania licente de comunicatii mobile in benzile 400 MHz, 900 Mhz, 1.800 MHz si 2.100 MHz, prin Telemobil, Cosmote si Romtelecom, acestea urmand sa expire in perioada 2012-2021.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri