Aplicatiile gratuite pentru sistemul de operare Android care au integrate reclame sunt unul din principalii factori care scurteaza durata de viata a bateriei terminalelor mobile, potrivit unui studiu realizat de Purdue University si Microsoft, dat publicitatii de portalul The Verge.com.
Pana la 75% din consumul de energie al aplicatiilor gratuite din Google Play (Android Market) se datoreaza reclamelor, durata de viata a bateriei dispozitivului mobil fiind vizibil afectata.

Cu ajutorul aplicatiei EProf, responsabila cu determinarea consumul aplicatiilor rulate pe gadget-urile echipate cu Android, cercetatorii au stabilit ca aplicatiile gratuite sunt cel mai mare consumator.

Spre exemplu, in cazul jocului Angry Birds, numai 30% din consumul de energie este folosit in mod direct de aplicatie, restul de 70% reprezentand descarcarea de reclame si de conexiunea la internet pentru stabilirea locatiei utilizatorului (GPS).

Aplicatia EProf va fi lansata in sistem open-source (gratuit) pentru a ajuta dezvoltatorii de aplicatii Android sa imbunatateasca consumul de energie al acestora, imbunatatind considerabil durata de viata a bateriei terminalului mobil.

Concluziile studiului arata ca utilizarea multor aplicatii gratuite poate injumatati durata de viata a bateriei.

Foto: currenteditorials.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri