Dupa ce la inceputul acestui an, Yahoo - unul din cei mai importanti jucatori pe piata de IT - l-a numit in functia de CEO pe Scott Thompson, compania a anuntat ca va numi trei noi directori independenti in consiliul de administratie in luna aprilie, informeaza WSJ.com.
Decizia vine ca urmare a unui indelungat efort din partea companiei IT de a-si reorganiza echipa de conducere, cu scopul de a multumi si actionarii companiei.

Cu noile sosiri, dar si cele patru plecari ale altor directori - care au declarat ca vor demisiona la reuniunea anuala a actionarilor grupului din aceasta vara, consiului director va fi compus din 10 membri, care s-au alaturat companiei inca din 2010.

Noul consiliu nu va include niciun director din cei care au respins oferta Microsoft in valoare de 45 miliarde dolari, prin care gigantul IT american urmarea achizitionarea pachetului majoritar al Yahoo.

In prezent, valoarea de piata a Yahoo reprezinta jumatate din cat oferea Microsoft anul trecut pentru cumpararea Yahoo.

Scott Thompson, numit in ianuarie CEO-ul Yahoo, pregateste mari schimbari in cadrul companiei din SunnyVale, California. Acesta a anuntat ca urmeaza o serie de disponibilizari si investitii noi, atat in comert cat si in publicitatea online. Yahoo are de recuperat pe acest segment, unde compania IT s-a confruntat cu o evolutie spectaculoasa din partea rivalilor de la Google si Facebook.

Foto: yinvisible.uv.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri