Dell, EMC, Intel si LSI Logic au anuntat formarea organizatiei Storage Bridge Bay Working Group (SBB), un grup non-profit, bazat pe colaborare, creat pentru a impulsiona standardizarea la nivelul echipamentelor de stocare externa din segmentul de baza al pietei.

SBB vizeaza accelerarea livrarii noilor tehnologii de stocare, precum iSCSI (Internet small computer systems interface), SAS (serial attached SCSI), arhivarea si VTL (virtual tape libraries).

Fondatorilor acestui proiect li s-au alaturat si alti jucatori importanti din industria solutiilor de stocare: Adaptec, AMCC, Aristos Logic, Astute Networks, Dot Hill Systems Corp., Neterion, RASILIENT Systems, Seagate si Xyratex.

Intr-o prima etapa, activitatea SBB se va axa pe dezvoltarea si diseminarea de specificatii pentru standardizarea tehnologiilor legate de subsistemele exerne de stocare.

"Odata cu aparitia unui standard al SBB, va creste numarul consumatorilor care vor putea beneficia de capabilitati avansate de stocare, pana acum accesibile doar in cadrul solutiilor din segmentul de varf al pietei, a declarat Bill Dawkins, presedinte al Storage Bridge Bay Working Group. "Acest demers comun al liderilor industriei marcheaza o noua etapa in ceea ce priveste solutiile de stocare - o etapa in care produsele standardizate de stocare devin disponibile mai rapid si le ofera utilizatorilor mai multe optiuni, un grad mai inalt de satisfactie si accesul la o gama extinsa de functii."

Prin intermediul acestui proces de standardizare, se va simplifica demersul tehnic si de design desfasurat de producatorii independenti de hardware, precum si de producatorii de sisteme, ceea ce va conduce la rezultate mult mai bune pentru utilizatori, prin scaderea costurilor si prin accesul mai rapid la noile tehnologii de stocare. Datorita tehnologiei standardizate SBB, producatorii independenti de hardware vor putea crea un design unic pentru controlere, compatibil cu multiple carcase de disc, ceea ce le va permite scaderea costurilor de dezvoltare. La randul lor, producatorii de sisteme se vor putea concentra mai intens asupra crearii de produse inovatoare si simplu de utilizat, datorita ciclurilor de dezvoltare reduse permise de specificatiile SBB.

Reprezentantii grupului de lucru SBB se vor reuni pentru a discuta pe marginea specificatiei SBB pe data de 8 martie 2006, la evenimentul Intel Developer Forum.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri