Vineri se va deschide in Baneasa Shopping City cel mai mare magazin Apple din Europa de S-E, iStyle Baneasa, suprafata fiind de 260 metri patrati. Investitia in magazin s-a ridicat la circa 300.000 de euro, dintre care doar produsele puse in display valoreaza 40.000 euro. Vezi cum arata noul magazin, in fotografii exclusive wall-street.ro.

Magazinul are o zona de retail ce se intinde pe o suprafata de 156 mp, o zona de training unde iStyle va tine cursuri gratuite si platite (entry level si pentru cei avansati – n.r.) si o zona de service. Urmatoarele magazine, ca marime, sunt situate in Budapesta si Praga – in acest din urma oras s-au deschis cinci magazine de retail Apple in 2011.

“Cei de la Apple vin si ne auditeaza, nu suntem deloc de capul nostru. Tot magazinul se incadreaza in standardele impuse de corporatie – mobilerul si podeaua, de exemplu, sunt importate de la ei. De asemenea, trebuie sa respectam lucruri precum un contor deasupra intrarii care sa monitorizeze numarul de persoane care intra, informatiile fiind transmise direct in SUA, sau sa montam pe usile transparente buline FIX la inaltimea de 1,25 m, astfel incat clientii sa nu dea cu capul in geamuri”, spune Dora Anca Popeneciu, general manager al iStyle.

Noul magazin va atrage circa 3.200 de vizitatori saptamanal, din cei 12.000 care merg pe coridoarele apropiate in Mall. Circa 10% din vizitatori cumpara cel putin un produs din magazin, conform reprezentantilor iStyle.

Compania pe care o conduce a inregistrat in 2011 venituri de circa 6,2 mil. euro, din cele patru magazine existente (trei in Bucuresti si unul in Cluj-Napoca). Veniturile au evoluat cu 27% fata de 2010, conform oficialilor companiei. “Suntem pe val, deci trebuie sa mai deschidem cel putin un magazin, anul acesta. Cel mai probabil o sa fie tot in Bucuresti, dar si Clujul a mers excelent anul trecut si imi pare foarte bine ca nu am luat decizia de a inchide magazinul de acolo in 2009, cand nu a fost o perioada prea buna”, mai spune Popeneciu.

Compania a generat “un profit mic” in 2011


Cel mai bine vandut computer de catre iStyle este MacBook-ul de 13 inci. Cel mai bine vandut produs, per total, este iPhone, urmat de iPad. “In prima zi de la lansarea noului iPad pe piata locala am vandut 160 de unitati”, spune Popeneciu.

In ceea ce priveste obiceiurile consumatorilor Apple, managerul companiei spune ca in timpul saptamanii cei mai multi clienti cumpara computere si gadget-uri mai scumpe in timp ce in weekend se axeaza mai mult pe produse mai ieftine, accesorii.

Cum vi se pare noul magazin? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri