Ministrul grec al Transporturilor si Comunicatiilor, Mihailis Liapis, s-a intalnit la Atena cu omologul sau roman Zsolt Nagy pentru a discuta despre planul Cosmote de a investi 900 milioane euro, in domeniul telecomunicatiilor si IT-ului din Romania, in urmatorii trei ani, informeaza Forbes.
Liapis a precizat ca grupul Cosmote a investit deja un miliard euro in Romania, mai exact in telefonia fixa reprezentata de Romtelecom si intentioneaza pe langa acestea sa investeasca inca 500 milioane euro in investitii directe, a declarat Liapis. Cosmote mai are in proiect investitii in valoare de 400 milioane euro in Cosmote Romania, nou operator de telefonie mobila pe piata romaneasca, dupa retragerea de catre compania elena OTE a brandului Cosmorom.

Cei doi ministri au discutat, de asemenea, despre mult asteptata oferta publica initiala a Romtelecom, care se asteapta sa fie listata la Bursa de Valori Bucuresti in prima jumatate a acestui an, urmand ca o a doua listare sa fie facuta la Londra.

Cosmote Romania - fostul operator de telefonie mobila Cosmorom - a inregistrat, la finele anului 2005, aproape 50.000 de clienti, din care 30.000 sunt clienti noi castigati in primele trei saptamani de la lansarea sa pe piata, a anuntat saptamana trecuta directorul general al Cosmote Romania, Nikolaos Tsolas.

In acelasi timp, Cosmote a mai anuntat lansarea unei noi oferte pe piata romaneasca pentru serviciile prepaid, prima extraoptiune cu minute incluse. Oferta cuprinde 2.000 de minute lunar, pe cartela Cosmote, catre orice numar din reteaua proprie cu numai trei euro pe luna.

Cosmote Romania are in prezent 400 de angajati, numarul acestora fiind estimat sa creasca la 600 pana la sfarsitul lunii iunie 2006. Grupul Cosmote, listat la bursele din Atena si Londra, a inregistrat o crestere a veniturilor nete din servicii cu 10 la suta in trimestrul patru al anului 2005 fata de 2004. Cosmote are peste 4,5 milioane de clienti in Grecia si mai mult de 7,9 milioane de clienti in Europa de Sud-Est. Cosmote activeaza si pe piata din Bulgaria, Albania si Macedonia prin companiile GloBul, AMC si Cosmofon.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri