Dell a lansat modelului Inspiron 6400, un notebook care ofera capabilitati multimedia avansate si functii optime pentru companiile de mici dimensiuni si pentru utilizatorii individuali din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (zona EMEA), se arata intr-un comunicat al companiei.
Cu ajutorul acestui nou notebook, utilizatorii pasionati de divertisment pot sa priveasca emisiuni TV sau filme, sa asculte muzica si sa-si priveasca fotografiile atunci cand se afla in miscare sau, pur si simplu, fara a fi legati de un loc anume din casa.

Inspiron 6400 cantareste mai putin de trei kilograme si, optional, poate fi achizitionat impreuna cu sistemul de operare Windows® Media Center. Inspiron 6400 beneficiaza de un procesor Intel® Core™ Duo, permitandu-le utilizatorilor sa ruleze mai multe programe in acelasi timp si sa-si imbine fara probleme sarcinile profesionale cu cele personale: sa vizioneze un film si sa asculte muzica in timp ce deruleaza o scanare de virusi si editeaza foi de calcul tabelar, de exemplu.

Notebook-ul le ofera companiilor de mici dimensiuni nivelul de performanta necesar pentru rularea de aplicatii de birou performante, pentru o productivitate fara limite. Utilizatorii pot alege intre capabilitati grafice integrate, pentru functiile generale de afaceri si capabilitati grafice distincte, pentru o experienta multimedia cu adevarat deosebita.

Datorita ecranului lat de 15,4’’, cu raport 16:10 si tehnologiei Dell TrueLife™, disponibila optional, utilizatorii se pot bucura de imagini vii, cu un contrast ridicat, atunci cand vizioneaza filme sau isi admira fotografiile din colectie. Iar cu tehnologia inovatoare MediaDirect™ de la Dell, utilizatorii pot economisi timp, avand acces rapid si direct la fisierele digitale stocate pe computer sau pe dispozitivele periferice, fara a mai fi necesara pornirea sistemului de operare Windows®. Cititorul integrat de cartele de memorie 5 in 1 permite transferul rapid si usor al fisierelor media, iar slotul ExpressCard asigura compatibilitatea cu perifericele de inalta viteza de ultima generatie.

Specificatii cheie pentru notebook-ul Inspiron™ 6400 de la Dell:

Procesoare Intel® Core™ Duo (667 MHz, 2 MB cache)
intre 512MB si 2 GB2 de memorie DDR2 SDRAM partajata
Intel® Graphics Media Accelerator 950 integrat (standard)
Hard disk-uri Serial ATA – pana la 100 GB3 7200 RPM
Optiuni drive optic: Unitate DVD/CD-RW sau DVD+/-RW4 cu capabilitate de inscriptionare DVD+R5 dual-layer
Intel® Pro intern / wireless 3945 (802.11a/b/g, 54Mbps) si Dell Wireless sau optiuni incorporate Bluetooth™ Dell 350
Porturi si sloturi: 4 USB 2.0, IEEE 1394, VGA, S-video si ExpressCard
Cititor 5-in 1 de cartele de memorie Flash, cu suport pentru Memory Stick, Memory Stick Pro, Xd, MMC si SD Media Experience™
Acumulator Li-Ion cu 6 celule (53WHr); optional, acumulator Li-Ion cu 9 celule (85WHr)
Greutate: de la 2,8 kg