In trecut asemenea upgrade-uri necesitau ca utilizatorii sa mearga la un magazin si sa obtina un CD pentru updatare. Odata cu Vista, Microsoft ofera o a doua optiune. Numita Anytime Upgarde, noul mecanism le va permite utilzatorilor sa efectueze update-urile online. Noile PC-uri cu Vista vor primi si un Windows Automatic Upgrade DVD, care poate fi utilizat cu un update ulterior achizitionat online. Microsoft a confirmat ca are in plan un asemenea proces pentru Vista, urmand ulterior sa ofere detalii suplimentare.

"Colaboram ideaproape cu partenerii nostri pentru a crea cea mai buna infrastructura de suport pentru Windows Anytime Upgrade, urmand a oferi mai multe detalii la o data ulterioara", a scris un reprezentatnt al Microsoft intr-un e-mail.

Aceasta initiativa a companiei are drept scop incurajarea utlizatorilor pentru a opta pentru versiuni higher-end ale software-ului. Printre alte initiative ale Microsoft se afla si introducerea editiei "Ultimate" ce combina cele mai bune caracteristici consumer si business.

Potrivit informatiilor despre versiune test a Vista, functia de upgrade va permite utilizatorilor Windows Vista Home Basic sa upgradeze la Windows Home Premium sau Windows Vista Ultimate edition, in timp ce utilizatorii Vista Business vor putea sa upgradeze doar la Ultimate edition. O alta versiune business - Windows Vista Enterprise - este disponibila doar clientilor volume licensing.

Insa, saptamana trecuta Microsoft a anuntat ca vor exista sase editii majore ale Vista, alaturi de o editie "starter" ce va fi vanduta doar pe anumite piete.