Autoritatea britanica de reglementare a publicitatii se pregateste sa inceapa o investigatie privind modul in care Apple a promovat cea de-a treia generatie a iPad, dupa reclamatii din partea consumatorilor privind accesul la retele 4G, indisponibil in Marea Britanie, transmite Reuters, potrivit Mediafax.
Tehnologia telecom de a patra generatie (4G) permite utilizatorilor sa acceseze servicii de internet broadband mult mai rapide decat in cazul standardelor anterioare, precum 3G.
"Am primit 24 de reclamatii privind asertiunile de pe site-ul Apple legate de conectivitatea 4G a iPad. Evaluam daca exista motive pentru initierea unei investigatii", a declarat un purtator de cuvant a Autoritatii pentru Standarde in Publicitate.

Reprezentantii Apple nu au putut fi contactati pentru comentarii, noteaza Reuters.

Apple a avut probleme similare in Australia, unde autoritatea pentru protectia consumatorilor a initiat in martie o actiune in instanta pentru a determina compania sa informeze clientii ca iPad 3 nu se poate conecta la servicii 4G deoarece acestea nu sunt disponibile pe plan local, desi tableta este compatibila.

Apple a oferit returnarea banilor pentru clientii australieni afectati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri