Comisia Europeana a aprobat, vineri, vanzarea unei parti din serviciile de informatii tehnologice dovedite neprofitabile catre Fujitsu Siemens Computers BV, considerandu-se ca nu exista probleme privind legea antitrust, transmite Rompres. Comisia Europeana nu a inregistrat sesizari din partea companiilor rivale, in legatura cu aceasta vanzare.

Concernul Siemens, cu sediul central in Munchen, capitala landului Bavaria, au informat ca vanzarea serviciilor IT ale companiei, vor deveni efective la 1 aprilie.

Nu s-au dat informatii asupra pretului de achizitie a unitatii de servicii IT, unitate care dispune de 5.000 de angajati, pe intregul Globul, iar in anul fiscal incheiat in 30 septembrie, vanzarile s-au cifrat la aproximativ 1,3 miliarde euro (1,6 miliarde dolari).

Siemens Business Services (SBS) se va concentra de acum inainte pe piata de outsourcing precum si pe proiecte inovative din sectorul IT.

Volumul pierderilor SBS, care are drept rivali companii precum IBM Corp., a fost unul din factorii care a condus la decizia de vanzare. Anul trecut, Siemens si-a vandut partea de telefonie mobila, de asemenea neprofitabila, companiei BenQ Corp. din Taiwan.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noua amenințare informatică care îți golește conturile bancare
Setari Cookie-uri