Clientii de telefonie mobila care vor sa foloseasca doua cartele SIM intr-un aparat telefonic pot gasi pe piata dispozitive - adaptoare dual-SIM Smart Card - care le permit utilizarea a doua numere de telefon diferite de pe un singur mobil fara nici o modificare fizica a aparatului.
Indiferent de motiv, folositi doua cartele SIM de la doi operatori GSM diferiti sau, pur si simplu, doriti sa separati convorbirile de serviciu de cele personale prin doua numere de telefon. Solutia aparenta a acestor situatii este achizitionarea a doua terminale mobile, ceea ce, pentru unii, poate fi incomod sau prea costisitor. Producatorii de accesorii pentru telefoane GSM s-au gandit insa la dumneavoastra si au lansat o gama de adaptoare care permit instalarea a doua cartele SIM intr-un singur aparat. Conceptul nu este nou, dar, spre deosebire de primele generatii, actualele adaptoare dual-SIM sunt stabile in functionare, compatibile cu o gama mult mai larga de aparate, iar utilizarea lor este mult mai facila. In plus, transferul intre cele doua SIM-uri se face acum din mers, fara repornirea telefonului.

Cum functioneaza?

Cartela SIM, asa cum o cunoastem, este alcatuita dintr-un cip si un suport de plastic pe care acesta este montat, cu factor de forma Smart Card (cip inserat intr-o cartela) unic pentru telefoanele GSM. Adaptoarele dual-SIM Smart Card, desi pastreaza forma suportului de plastic compatibil cu telefoanele mobile, presupun utilizarea simultana a doua cipuri SIM. Acest lucru este posibil prin decuparea cipurilor din suportul original si instalarea lor in cele doua locase gemene prezente pe placa adaptorului. Software-ul integrat in acesta din urma va asigura, ulterior, operarea celor doua cartele SIM si transferul intre ele prin adaugarea unei functii in meniul telefonului. Este, de asemenea, posibila si etichetarea individualizata a fiecarui SIM utilizat, pentru recunoasterea in momentul selectarii sale din meniu si a afisarii prezentei sale pe display.

In cazul unei utilizari active a ambelor numere de telefon, modelul avansat de adaptor ofera o optiune interesanta si practica prin alternarea automata cu temporizare a cartelei folosite. Concret, softul integrat permite setarea unui interval de timp la care adaptorul face automat trecerea de la un SIM activ la altul. Astfel este eliminata necesitatea efectuarii manuale a operatiunii, iar cartelele pot fi usor verificate pentru eventuale mesaje sau apeluri primite in perioada de inactivitate.

Sursa: http://www.baniinostri.ro/dinrevista/itc.php?ContentID=77

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri