Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii /ANRC/ a alocat noi resurse de numerotatie catre sapte companii din domeniu, si anume A&G Communication Grup, One Cent, RCS & RDS, Tell Proinvest, Telecomunicatii Call and More, Telestar Corporation GmbH, Tele Two Invest.

Astfel, ANRC a alocat companiei Tele Two Invest 410.000 de numere pentru servicii de telefonie fixa (domeniul 0Z=03), 3.000 de numere pentru servicii oferite prin intermediul numerelor verzi, al cartelelor preplatite si virtuale, precum si indicativele individuale pentru selectarea transportatorilor cu ton intermediar - 1085 si fara ton intermediar - 1685.

RCS & RDS a solicitat si a primit, in plus fata de resursele alocate anterior, 50.000 de numere din domeniul 0Z=03 pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa in judetele Brasov, Caras - Severin, Dolj, Mures si Sibiu.

Companiile One Cent si Telecomunicatii Call and More au primit dreptul de a utiliza cate 10.000 de numere din domeniul 0Z=03 pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa, cate 1.000 de numere pentru servicii oferite prin intermediul cartelelor preplatite, precum si indicativele 1682, respectiv 1683 pentru selectarea transportatorilor fara ton intermediar.

Companiei Tell Proinvest i-au fost alocate 10.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa in Bucuresti, 1.000 de numere pentru furnizarea serviciilor oferite prin intermediul numerelor verzi, precum si indicativele individuale pentru selectarea transportatorilor cu ton intermediar - 1084 si fara ton intermediar - 1684. Companiile A & G Communication Grup si Telestar Corporation GmbH primesc, in plus fata de resursele alocate anterior, indicativul 1647, respectiv, 1637 pentru selectarea transportatorilor fara ton intermediar.

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii este institutia independenta de reglementare in domeniul comunicatiilor electronice si al serviciilor postale.