Google ne duce pe Marte. Dupa ce am fost fascinati de imprejurimile zonei in care locuim sau de colturile indepartate ale planetei noastre, dupa ce am putut sa navigam pe Luna in urma pasilor lui Neil Amstrong, acum avem si posibilitatea de a explora planeta rosie

Google a lansat noul sau serviciu de cartografiere Google Mars. Acesta se adauga hartilor realizate de Google, venind in completarea precedentelor Google Earth si Google Moon. Momentul lansarii a fost ales astfel incat sa coincida cu caniversarea a 151 de ani de la nasterea astronomului Percival Lowell, care a cartografiat planeta rosie pe baza observatiilor sale in secolul al 18-lea.

Compania americana a realizat cartografierea planetei Marte cu ajutorul cercetatorilor de la NASA, care au furnizat imagini capturate in timpul diferitelor misiuni de exploatare a celei de a patra planeta de la Soare. Marte poate fi vizualizata cu ajutorul Google in trei modalitati diferite: o harta colorata cu munti si vai, care include formele de relief, o harta in culori inchise care arata suprafata planetei exact asa cum ar fi vazuta in realitate (dupa cum a subliniat si Google, peisajul este destul de monocrom), si o a treia harta cu imagini in infrarosu, prin care putem sa vedem lucruri pe care fiinta umana nu le poate percepe.

Hartile digitale ale Marte contin toate formele de relief, de la munti la dune de nisip si cratere, hartile urmand a fi imbunatatite la un interval de cateva saptamani. Google Earth a fost lansat vara trecuta si ofera utilizatorilor harti digitale tridimensionale ale Pamantului. La scurt timp, compania americana a lansat Google Moon care ofera hartile tuturor misiunilor Apollo pe satelitul natural al Pamantului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri