Adobe Systems a anuntat incheierea unui parteneriat cu Symantec Corp. in vederea simplificarii accesibilitatii instrumentelor, pentru a mari siguranta si securitatea calculatoarelor pentru utilizatorii de Internet. Pentru inceput, ele doua companii vor oferi o perioada suplimentara de incercare si optiunea unui pret special pentru suita Norton Internet Security 2006 utilizatorilor care descarca versiunea cea mai recenta de Adobe Reader.

Adobe and Symantec colaboreaza pentru a oferi unei baze largi de consumatori modalitati rapide, usoare si rentabile de a-si proteja calculatoarele impotriva virusilor, a programelor de tip vierme (worm) si alte riscuri de securitate in Internet, pe baza domeniului larg de utilizare a produselor Norton, principala marca in domeniul securitatii pe Internet, si programului Adobe Reader, care alaturi de Adobe Macromedia Flash Player este instalat pe 600 de milioane de calculatoare si dispozitive conectate la Internet din intreaga lume.

'Formatul de incredere PDF de la Adobe si puternicele antecedente ale companiei Symantecin materie de securitate si protectie elimina barierele din calea exploatarii la maximum a Internetului,' a afirmat Kurt Garbe, vicepresedinte la Platform, Adobe Systems. 'Acest efort comun reprezinta primul pas al unei relatii in continua evolutie cu Symantec. Combnarea gamei bazei vaste de utilizare a produselor Adobe cu programele premiate ale companiei Symantec de securitate a calculatoarelor vor contribui la transformarea Internetului intr-un loc accesibil si de unde se pot obtine informatiile si serviciile necesare in conditii de siguranta sporita.'

Ambele companii au lucrat in directia stabilirii de noi standarde in domeniul securitatii. Adobe a ridicat stacheta pentru livrarea de documente si experiente digitale protejate, iar Symantec a creat solutii de livrare a unor caracteristici de securitate de Internet si date care functioneaza neintrerupt pentru a proteja clientii impotriva atacurilor virusilor si ale hackerilor.

'Symantec estimeaza ca 30-40% dintre sistemele consumator conectate la Internet nu sunt protejate in mod adecvat,' a afirmat Enrique Salem, senior vicepresedinte, produse si solutii pentru consumatori, Symantec. 'Relatia noastra cu Adobe ofera celui mai vast grup de consumatori posibil o noua modalitate pentru a-si proeja calculatoarele online intr-o modalitate eficienta sub aspectul costurilor.'