"Ne propunem o cota de piata de circa 20 la suta odata cu intrarea pe acest segment cu gama designjet, noile produse fiind destinate atat pentru piata grafica pentru realizarea de bunuri de tipar, postere, afise, cat si pentru desene tehnice, schite, proiecte, planuri", a precizat reprezentantul HP Romania.

Acesta a declarat ca HP este primul provider de pe piata romaneasca pentru solutii de imprimare in format mare /bannere publicitare, afise mari/, in conditiile unei cereri foarte mari.

"Aceasta piata este intr-o crestere extrem de mare si apoi suntem primii care oferim astfel de imprimante astfel incat pentru companiile de profil nu va mai fi nevoie sa apeleze la furnizori care nu erau prezenti si in Romania", a explicat Gilmeanu.

HP a lansat vineri modelul Designjet 9.000 destinat afiselor in format mare, la un cost de circa 28.000 de euro, cu o capacitate de 20 de metri patrati pe ora si 12 luni garantie. "Aceste modele folosesc tehnologia cea mai avansata - Seiko si respecta toate conditiile privind protectia mediului", a precizat Cristian Gilmeanu.

HP a lansat gama Laserjet, cu modelele 3.000 3.600 si 3.800, pentru cei care vor sa printeze alb-negru si color pentru companii mai mici. Modelul 3.600 se adreseaza persoanelor fizice sau firmelor care vor sa printeze in mod egal si color si alb-negru. Imprimanta HP Laserjet 3.800 se adreseaza companiilor cu volume mari de imprimare si in format color.

"Aceste produse au si o facilitate unica, de controlare a culorii, astfel incat pot fi programate sa printeze color doar anumite formate sau pe numele utilizatorilor",a precizat directorul de produs, Radu Negoescu.

Citeste si:

HP a lansat si noile modele din gama HP Officejet pe trei platforme noi, care inlocuiesc seria 3.000, cu o capacitate sporita de 18 pagini pe minut, la un pret similar si care se adreseaza in principal companiilor cu multi angajati.

Gama Laserjet, prezentata de HP, cu trei variante de imprimante si doua multifunctionale, destinate
birourilor sau grupurilor de lucru care doresc o calitate ireprosabila a documentelor in orice conditii.

HP detine la ora actuala, din datele reprezentantilor companiei in Romania, o cota de circa 50 la suta pe piata imprimantelor.

HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor individuali, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii. in ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 31 ianuarie 2006, veniturile obtinute de HP au totalizat 87,9 miliarde dolari.