In numarul din martie al revistei IT cu cel mai mare numar de cititori din America (5,2 milioane), produsul romanesc este ales “Best Buy”, surclasand 9 dintre cele mai renumite solutii de securitate din intreaga lume. BitDefender a primit cele mai bune punctaje atat pentru caracteristicile tehnice cat si pentru cel mai bun raport calitate-pret. Testele tehnice au fost efectuate de catre AV-Test Center Germania, cel mai important institut international de testare in domeniul solutiilor de securitate a datelor.

Toate cele 10 solutii de securitate de top intrate in concurs au fost analizate prin prisma eficientei scanarii euristice, timpului de raspuns la noile amenintari, capacitatii de dezinfectie, usurintei in utilizare, suportului tehnic si abilitatii de a detecta virusii nou lansati. Concluzia raportului: BitDefender a detectat toate cele 1518 amenintari informatice aflate in circulatie. 

Cea mai importanta analiza a fost cea a detectiei euristice a virusilor, aceasta fiind si cea mai eficienta metoda de protectie impotriva noilor pericole informatice. Acest tip de detectie se bazeaza pe analiza comportamentala a potentialelor amenintari, nu doar pe virusii inregistrati in baza de semnaturi a produsului. Cu una din cele mai avansate tehnologii din industrie si singura implementata la nivel de calculator individual, BitDefender a obtinut cel mai bun scor si a demonstrat ca este cu un pas inaintea hackerilor, furnizand clientilor actualizari, imediat ce apar noi variante de virusi.

“Primul loc ocupat de BitDefender in clasamentul facut de americani reprezinta un mare succes pentru IT-ul romanesc. in acelasi timp, este o demitizare a perceptiei ca cele mai bune solutii antivirus sunt furnizate de companiile gigant de securitate din SUA. Concluziile analistilor sunt clare: BitDefender reactioneaza mai repede, dezvolta tehnologii mai bune intr-un timp mai scurt, ofera servicii mai bune decat competitorii sai, la un raport costuri - eficienta superior”, a comentat Bogdan Dumitru, BitDefender CTO.