Producatorii americani de microprocesoare Intel Corp. si Micron Technology Inc. studiaza posibilitatea construirii unei noi facilitati de productie a memoriilor de tip flash, dispozitive utilizate intr-o gama larga de echipamente electronice de genul aparate foto digitale si MP3 playere, a anuntat duminica un oficial din conducerea Intel, transmite Rompres.
Brian Harrison, vice presedinte la Intel, a anuntat ca noua societate mixta infiintata de Intel si Micron, denumita IM Flash Technologies, vrea sa devina lider pe piata mondiala a memoriilor de tip flash, sector dominat in prezent de grupurile asiatice Samsung Electronics Co. (Coreea de Sud), Toshiba Corp. (Japonia) si Hynix Semiconductor Inc. (Coreea de Sud). Sursa citata a precizat ca Intel nu a decis inca unde va fi amplasata noua facilitate de productie, insa a tinut sa sublinieze ca regiunea Asia-Pacific nu este exclusa de pe lista.

"In prezent demaram un studiu la nivel global, astfel incat, la acest moment, nu excludem nici o regiune", a declarat Brian Harrison, care a precizat insa ca noua uzina va fi specializata pe productia de memorii flash de tip NAND, urmand sa devina operationala la sfarsitul lui 2008 - inceputul lui 2009.

In luna noiembrie 2005 Intel si Micron au anuntat crearea unei societati mixte specializata pe productia de memorii flash de tip NAND. Intel cel mai mare producator de microprocesoare din lume, controleaza 49 la suta din actiunile IM Flash Technologies iar Micron, cel mai mare producator american de chipuri de memorie, controleaza 51 la suta din actiuni. in prezent societatea dispune de trei facilitati de productie, toate amplasate in SUA, in statele Idaho, Virginia si Utah.

Analistii apreciaza ca noua societate mixta va fi nevoita sa investeasca masiv in noi capacitati de productie daca doreste sa-si majoreze productia de memorii NAND si sa castige teren in fata rivalilor Samsung si Toshiba, firme care controleaza impreuna peste 75 la suta din piata mondiala de memorii flash de tip NAND.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri