Grupul Microsoft Corp. a facut miercuri un pas inapoi in conflictul cu Comisia Europeana, oferind un ajutor tehnic "nelimitat si gratuit" rivalilor sai care doresc sa dezvolte programe software compatibile cu sistemul de operare Windows, o propunere pe care Bruxelles-ul a apreciat-o drept "constructiva", informeaza Rompres.

Daca anterior Microsoft, cel mai mare producator mondial de programe software, era dispus doar la un ajutor tehnic limitat la 500 de ore, in prezent grupului condus de Bill Gates s-a aratat dispus sa-si trimita tehnicienii pentru a-i ajuta pe producatorii concurenti sa dezvolte produse software compatibile cu Windows, sistemul de operare utilizat de aproximativ 90 la suta din computerele din intrega lume.

In plus, Microsoft a anuntat ca a trimis expertului care arbitreaza conflictul Microsoft-UE o serie de specificatii destinate sa faca mai comprehensibila documentatia tehnica referitoare la sistemul Windows, raspunzand astfel criticilor Comisiei Europene care considera drept "inutilizabila" documentatia tehnica furnizata pana acum de Microsoft.

"Ne angajam sa facem tot ce putem pentru a raspunde la solicitarile Comisiei", a declarat vice-presedintele grupului american Microsoft, Brad Smith, intr-un comunicat remis miercuri la Bruxelles.

Imediat, purtatoarea de cuvant a Comisarului european pentru Concurenta, Neelie Kroes, a apreciat ca " la prima vedere, este vorba de o propunere constructiva". Cu toate acestea, oficialul a subliniat ca sprijinul tehnic oferit de Microsoft nu este valabil decat cu conditia ca documentatia tehnica insotitoare sa indeplineasca anumite standarde de calitate si sa poata fi utilizata fara ajutorul personalului de la Microsoft.

In urma cu doi ani, Bruxelles-ul a acuzat Microsoft de abuz de pozitie dominanta prin intermediul sistemului de operare Windows si i-a solicitat sa divulge anumite protocoale informatice necesare inter-operabilitatii intre sistemul Windows si produsele software dezvoltate de firmele concurente. in luna martie 2004, Comisia Europeana a condamnat Microsoft la plata unei amenzi record de 500 milioane euro, insa Microsoft a reactionat cu un apel depus la Curtea Europeana de Justitie, apel care a condus la prelungirea conflictului juridic. La sfarsitul anului trecut, executivul european a amenintat din nou Microsoft ca, daca nu satisface cererile sale pana la data de 10 martie 2006, il va amenda din nou.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri