Dell Inc., cel mai mare producator de computere din lume, va prelua Alienware Corp., un producator de computere personale din gama de varf, ale carui produse sunt foarte apreciate de pasionatii jocurilor video, informeaza Rompres.

Dell nu a dezvaluit termenii acestei tranzactii, precizand doar ca Alienware va functiona ca o subsidiara a grupului Dell, isi va pastra in continuare numele si propriile operatiuni de dezvoltare de produs, vanzari, marketing si service.

Alienware are sediul la Miami (Florida) si a fost infiintata in 1996 de Nelson Gonzalez si Alex Aguila, care vor continua sa se ocupe de conducerea firmei si dupa ce va deveni o divizie a grupului Dell. Directorul executiv de la Alienware, Nelson Gonzalez, a prognozat ca in acest an firma va realiza vanzari de 225 milioane dolari, comparativ cu 172 milioane dolari in 2005.

Strategia celor de la Alienware este concentrarea pe produse de varf destinate pasionatilor de jocuri video. Aproximativ 80 de procente din vanzarile companiei sunt asigurate de PC-urile destinate jocurilor video, cu performante si aspect sofisticat, insa si cu preturi pe masura. De exemplu, laptopurile Alienware au preturi incepand de la 700 dolari si se intind pana la 10.000 de dolari. Aceiasi situatie si in cazul computerelor personale de tip desktop, unde un produs obisnuit marca Alienware costa intre 3.000 si 4.000 de dolari.